West-Zone
Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Tutorial Photoshop : Reflectie de Text

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos Mesaj [Pagina 1 din 1]

avatar

Fondator
Fondator

Status Status : Fain!
Vezi profilul utilizatorului http://west-zone.forummo.com
Salut! Deseori în lucru cu grafica sunt importante detaliile pe care le credem obișnuite și nu prea atragem atenția la ele, însă acestea sunt foarte importante. De exemplu, reflexia unui text sau a unei imagini, figuri – elementar, dar important. Mulți începători găsesc greutăți la acest capitol. Deci, de ce avem nevoie: orice versiune de Photoshop și dorința de a experimenta.

Paşii de realizare sunt simpli:


1. Facem un document nou, sau lucrăm într-unul deja existent (pe layer nou).

2. Scriem textul nostru. (Dacă aveţi nevoie, puteţi să-i atribuiţi diverse efecte, etc., textul din exemplul meu are aplicat Stroke.)

3. Dublăm layerul cu text (Ctrl+J) și le rasterizăm ambele.
Notă. Dacă vrem să păstrăm layerul cu text, nerasterizat, pentru a-l putea edita mai târziu, putem păstra o copie a acestuia. Dacă vrem să modificăm numele unui layer în Photoshop, apăsăm dublu-click pe nume, apoi scriem titlul nou, după care dăm Enter.

4. Layerul reflexie îl “răsturnăm” pe verticală (Ctrl+T > Flip Vertical). După aceasta, cu ajutorul instrumentului Move Tool (V) plasăm layerul cu textul răsturnat sub layerul cu text normal.
Notă: Pentru a putea lucra pe un layer, acesta trebuie să fie selectat din panoul Layers.

5. Acum aflându-ne pe layerul cu reflexie, alegem instrumentul Rectangle Selection Tool.
Apoi, din meniu alegem Select > Modify > Feather (Shift+F6) şi scriem în caseta apărută raza de pixeli pe care atribuim feather-ul. Lungimea razei depinde de dimensiunile imaginii noastre, mai spaţiul pe care îl ocupă, orizontal şi vertical, layerul afectat de selecţie. De exemplu, dacă layerul are înălţimea de 150-200 pixeli, vom pune un feather de 40-50 de pixeli.

6. Featherul atribuit în pasul anterior face ca selecţia noastră să nu fie dură, în aşa fel încât pixelii atribuiţi de noi în Feather îndeplinesc funcţia unui gradient. Adică de la marginea selecţiei până la 40-50 px în interiorul selecţiei (cifra scrisă la pasul anterior) programul stabileşte o regulă prin care orice modificare apărută în interiorul selecţiei, să treacă, treptat spre zero, pe distanţa stabilită anterior.
Notă: Dacă aţi avut orice greutate , reveniți cu un reply la topicul curent.Înainte și După:

#1Niciun icon Tutorial Photoshop : Reflectie de Text la data de Sam Mai 19, 2012 6:59 am

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

 

Copyright © Blackink. Tema implementata de catre Cassius Dio