West-Zone
You are not connected. Please login or register

INVATA UBUNTU LINUX - DE LA INCEPATOR LA PROFESIONIST

View previous topic View next topic Go down Message [Page 1 of 1]

avatar

Moderator
Moderator

Status Status : Bau !:))
View user profile
"Ubuntu" este un cuvant vechi african, insemnand "umanitate catre ceilalti (semenii nostri)". Ubuntu se poate traduce, de asemenea, si prin "eu sunt ce sunt datorita a ceea ce suntem noi toti". Distributia Ubuntu Linux aduce spiritul Ubuntu in lumea software-ului.

Ubuntu este un sistem de operare bazat pe Linux, disponibil gratuit cu suport din partea comunitatii cat si suport profesional.

Comunitatea Ubuntu este construita pe baza ideilor expuse in Manifestul Ubuntu: acest software trebuie sa fie disponibil gratuit (fara a se percepe nici o taxa), instrumentele software trebuie sa fie folosite de oameni in limbile lor natale si in ciuda oricaror invaliditati, iar acei oameni ar trebui sa aiba libertatea sa adapteze si sa modifice software-ul pe care il detin in orice mod considera ei ca li se potriveste mai mult.

Aceste libertati fac Ubuntu fundamental diferit de programele traditionale proprietare: nu numai ca instrumentele pe care le folositi sunt gratuite, dar aveti si libertatea sa modificati software-ul pana in momentul in care functioneaza asa cum doriti dumneavoastra.

Echipa care participa la realizarea Ubuntu isi ia urmatorul angajament public fata de utilizatorii sai:

- Ubuntu va fi intotdeauna gratuit, si nu se percepe nici un fel de taxa suplimentara pentru editia enterprise (destinata companiilor), noi facem ca munca noastra de cea mai buna calitate sa fie disponibila tuturor sub aceleasi conditii Gratuite.
- Ubuntu include ceea ce este mai bun in infrastructura de traduceri si accesibilitate pe care comunitatea software-ului liber o are de oferit pentru a face Ubuntu utilizabil de cat mai multe persoane posibil.
- Noile versiuni Ubuntu sunt lansate cu regularitate si predictibilitate; o versiune este realizata la fiecare sase luni. Puteti folosi versiunea curenta stabila sau versiunea curenta de dezvoltare. Pentru versiunea curenta se ofera suport tehnic prin actualizari pe o perioada de cel putin 18 luni.
- Ubuntu este angajat in totalitate principiilor dezvoltarii de software gratuit si liber; incurajam ca oricine sa foloseasca software-ul gratuit si liber, sa-l imbunatateasca si sa-l distribuie mai departe.

Ubuntu este potrivit pentru folosirea pe sistemele desktop cat si cele server. Versiunea curenta de Ubuntu suporta arhitecturile Intel x86 (IBM-compatible PC), AMD64 (Hammer) si PowerPC (Apple iBook si Powerbook, G4 si G5).

Ubuntu include peste 16.000 pachete software, dar cele necesare pentru instalarea de baza necesita mai putin de un CD. Ubuntu incepe cu kernel-ul Linux versiunea 2.6 si Gnome 2.16, si acopera orice aplicatie standard desktop incepand de la un procesor word si pana la aplicatii pentru calcul tabelar sau aplicatii pentru accesarea Internet-ului, software pentru server web, email, limbaje de programare si utilitare precum si cateva jocuri.

View previous topic View next topic Back to top Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

 

Copyright © Blackink. Tema implementata de catre Cassius Dio